Så sätter du bilden på tårtan

Tårtor förekommer i många olika sammanhang: konfirmation, födelsedagsfester och bröllop som exempel. Vid dessa tillfällen är det ofta roligt att kunna göra tårtan mer personlig och originell. Ett sätt att göra detta på är att beställa en fototårta. En fototårta är egentligen en ätbar bild som man kan sätta på sin tårta som pricken över i:et.

Bilden består vanligen av en oblat. Den ser ut precis som ett foto och kan läggas på tårtan ett tag innan serveringen.  Beroende på vilken slags tårta det är ska man lägga på bilden vid olika tillfällen. Om tårtan exempelvis är ganska blöt, måste man lägga på bilden sent för att den inte ska förstöras. Är tårtan istället ganska torr går det bra att lägga på bilden upp till en dag innan den ska serveras.

Producenterna som säljer tårtbilder erbjuder vanligtvis ett brett utbud av egna bilder. Man kan exempelvis beställa en bild som föreställer ens favoritlag eller en karaktär från någon Disney-film. Till Alla hjärtans dag finns det bilder med hjärtan och till födelsedagskalaset finns bilder med exempelvis Star wars eller Hello kitty. Färdiga bilder för de flesta tillfällen finns redan att beställa.

Ibland passar dock inte bilderna som de har. Man kanske hellre skulle ha en selfie på sig själv och sin partner på Alla hjärtans dag-tårtan ( Se utbud av tårtbilder med hjärtan) eller ett kort på ens egen fotboll på födelsedagstårtan. När man beställer en tårtbild finns också möjligheten att välja en bild som man har tagit själv. Det måste inte heller vara en digital bild, bara man skannar in den så går den att skicka in och använda på bakverket. Man skulle exempelvis kunna ta en barnteckning på tårtan för barnkalaset eller studentfesten. Möjligheterna blir oändliga och dessutom kan man vara helt säker på att ens egen tårta blir absolut unik.

Slutligen kan dessa bilder bidra till att göra festen mer speciell och vara något som alla kommer ihåg. Om man exempelvis har en födelsedagsfest med Hollywoodtema, så kan en tårta föreställandes Julie Andrews vara pricken över i:et som ger festen det lilla extra. En tårtbild kan helt enkelt vara ett sätt att göra tårtan ännu mer unik och fantasifull.