Bakupplevelser med barn

Många barn hjälper gärna till i köket – kanske allra helst när det vankas bakning. Att mäta upp ingredienser, vispa, kavla, dekorera och förstås provsmaka brukar vara uppskattat och dessutom är det väldigt lärorikt. Nedan följer tips på spännande bakupplevelser som kan göras tillsammans med barnen.

Baka polkagrisar i Stockholm

Polkagrisarnas historia stäcker sig så långt tillbaka som till 1800-talet och tillverkningen av dom randiga karamellstängerna är ett riktigt hantverk. I Stockholm finns möjlighet att delta vid polkagrisbakning, som är tillgängligt för alla åldrar – alltså en perfekt upplevelse att genomföra tillsammans med barn.

Bakningen äger rum i Gamla stan och varar i ca 1–2 timmar. Deltagarna får själv bestämma smak och färg på sina polkagrisar – som givetvis får behållas efter upplevelsen. Förutom att baka polkagrisar får deltagarna även lära sig mer om den välkända karamellens historia och om hantverkets hemligheter.

Chokladpralinskurs

Att baka praliner är även det ett hantverk som kan vara roligt att prova på tillsammans med bakintresserade barn. Det krävs förvisso en del fingerfärdighet och noggrannhet, så det kanske inte passar för dom allra minsta. Chokladpralinkursen är dock tillgänglig för alla åldrar, varar i ca 3 timmar och utförs i Haninge, Stockholm.

I kusen ingår recept, kursmaterial och chokladen som används och varje deltagare får ta med sig minst 12 färdiga praliner och massor med nya kunskaper hem.

Baka hemma

Att baka med barnen är en perfekt syssla – det är både lärorikt och roligt. Det finns många bakverk och recept som är barnvänliga och det är ett roligt sätt att låta kreativiteten flöda.

Med karamell- eller pastafärger, fina strössel och andra dekorationer kan dom flesta typer av kakor förvandlas till riktigt festliga bakverk.

Involvera barnen när det är dags att baka till födelsedagskalaset eller bjud över vänner och familj på en god helgfika. Chokladbollar, scones eller cupcakes – varför inte låtsas som att hemmet bytt skepnad till ett mysigt konditori eller kanske en TV-studio där det mest populära bakningsprogrammet spelas in?

Att baka tillsammans med barnen är som sagt både roligt och lärorikt – även om det innebär både kladd och stök.

 

 

This entry was posted in Bakning.