Test av mixers

mixerAtt hitta den rätta mixern är inte det lättaste. Saker som pris, kvalitet och funktioner ska jämföras och ställas mot varandra. Som tur är har sajten Husohem.se gjort precis det här med några av marknadens mest populära mixers.

Wilfa BL-1200 – Bäst i test

Wilfa BL-1200 blir testvinnare i Husohems undersökning. Förstaplatsen motiveras bland annat för dess mångsidighet, kraftfullhet, och ett bra hastighetsreglage. Även solen har dock sina fläckar – bland nackdelarna kan bland annat iskrossen räknas.

Iskrossen är enligt sajten ”inte optimal” då bitarnas storlek skiljer sig en del från varandra. En annan nackdel med Wilfa BL-1200 är att locket inte är särskilt lätt att hantera, samt att den är högljudd.

Sammanlagt får den betyget 4 av 5 av sajten. Priset ligger på 1 200 kronor.

Centurion MR210

Den här mixern, som visserligen får lite lägre betyg än testvinnaren (3 av 5), säljs för mindre än en tredjedel av priset (350 kr). Hur mycket priset väger in är upp till var och en – men faktum är att också funktionerna inte är lika vassa som hos testvinnaren enligt sajten.

Husohem berömmer Centurion för dess utseende, som ser ”exklusivt” ut. Dock är det just kapaciteten som får lida, vilken sidan beskriver som ”medelmåttig”. Andra nackdelar är iskrossen, som knappt är godkänd, samt ett lock som är svårt att hantera.

Omdömet sammanfattas dock med orden ”En enkel maskin till ett lågt pris”.

Centurion MR210 får betyget 3 av 5 i det här testet. Priset ligger på 350 kronor.

 

C3 30-30937

C3 30-30937 får samma betyg som Centurion, och kostar faktiskt lika mycket, 350 kronor. Dock får den stor kritik för sin kapacitet, som beskrivs som ”låg” (att jämföra med Centurions medelmåttiga).

Den här modellen har problem att mixa grovhackade grönsaker, och kan inte mixa isbitar överhuvudtaget. Husohem säger dock att grundfunktionerna fungerar helt okej, och att den är lätt att hantera.

C3 30-30937 får även den betyget 3 av 5. Priset för den är 350 kronor.