Barnkniv

Hitta den barnkniv som passar dig och ditt barns behov. Olika lösningar för olika behov.

BarnknivKlart barnen ska få vara med i köket och skära, hacka, blanda och mixa. Låt inte allt för vassa verktyg ligga framme bara. Köp istället knivar till barn  – en så kallad barnkniv. Man kan även låta barnen vara med i köket i olika ”steg”.  Välj en barnkniv eller den säkerhetslösning som passar dig och ditt barn bäst.

Plastkniv

Ett alternativ är att låta barnen skära allt med plastknivar. De fungerar utmärkt på saker som inte är så hårda. Bananer och mjuka frukter exempelvis. Dessa har även en taggig egg så det går att ”såga” igenom det som ska skäras upp. Däremot brukar barn som har dessa små plastknivar inte vara så duktiga på att just skära. Det är med ”trycka” som de gör när de ska skära upp saker. Det kan göra lite ont om de slinter med dessa knivar med de kommer inte att skära sig. Dessa barnknivar är ofta i härliga färger och är omtyckta av barnen.

Knivskydd

På vissa speciella knivar går det att montera ett speciellt knivskydd. En liten gummiring som sitter där skaftet tar slut och därmed gör att barnet inte alls lika lätt glider ut med handen över knivens egg.

Fingerskydd

Från märket Opinel finns även fingerskydd som ett komplement till detta knivskydd. Det innebär att barnen tar på sig ett fingerskydd över sina fingrar när de ska hacka saker. Skulle kniven slinta är det inte någon fara då detta skydd håller rejält mot knivens egg.

Rundad spets

De barnknivar som säljs har nästan alltid rundad spets. Det gör att barnet visserligen kan skära sig på eggen men inte spetsa sig lika lett längst ut på kniven. Det minimerar risken för skada en hel del.

Fällkniv Barn

När det kommer till fällknivar finns det även här speciellt anpassade knivar för barn. Med en rundad spets minskas risken för olyckor med spetsen. Dessutom har den säkerhetsring som gör att man inte ska glida över eggen med fingrarna. Men- den är vass. Så visst går det att skära sig om man inte är försiktig. Utbud? Se längst upp på sidan.