Handla mat på nätet – Ett fenomen som kommit för att stanna!

Att handla mat på nätet och antingen hämta varorna själv i butiken eller att få maten hemkörd har varit en växande trend de senaste åren. Och under det sista året har det verkligen eskalerat med butiker som erbjuder sig att packa kassar för avhämtning och även för leverans direkt till dörren.

Allt fler använder sig av tjänster på nätet, att handla hemifrån i lugn och ro är något som allt fler uppskattar och butikernas webshoppar blir bättre och underlättar allt mer för kunderna. Allt fler erbjuder inloggning där kunden känns igen och köpvanorna registreras så att de varor som handlas ofta hamnar på en favoritlista till exempel. Har du dessutom låtit butiken spara kortuppgifterna så det går fort att checka ut när du väl har registrerat dig första gången.

Handla i lugn och ro

Att kunna handla och lägga varor allt eftersom man kommer på under veckan i varukorgen för att sedan checka ut när det är dags är något som passar många. Att inte behöva fylla på en shoppinglista som ändå ligger kvar hemma när det väl är dags att åka och handla. Eller att behöva stressa förbi affären på väg hem från jobbet innan barnen ska ha mat eller mellan lämning och hämtning på träning är inget bra upplägg för att få med sig det man behöver hem.

Få inspiration till nya maträtter

Att stressa inne i affären är inte heller det bästa upplägget om man vill ha inspiration till nya maträtter eller bakningsprojekt med barnen. Om du istället i lugn och ro letar rätt på inspirerande recept och handlar efter det så kan veckans matsedel bli hur kul som helst!

Spara pengar

Det finns pengar att spara på att handla mat på nätet, dels för att det kan vara lättare att stå emot spontanköp, dels för att det är lättare att se erbjudanden. Det är inte bara plånboken som är tacksam för det utan ganska ofta även samvetet då det sällan är nyttiga saker som spontant åker ner i korgen.

Slippa trängas och köa

Många har länge tyckt att det har varit jobbigt att trängas i butiken länge och alla har den sista tiden blivit varse att det verkligen inte är någon bra idé att vara i butiken samtidigt som alla andra. Att sedan avsluta med att stå i kö vid kassorna är inte direkt det som man vill på väg hem från jobbet.

Att istället checka ut, betala och luta sig tillbaka och vänta på leverans i lugn och ro är mycket mer tilltalade.

This entry was posted in Nyheter.