Matlagningskurser

lära sig laga matMatlagningskurs

Vill du bli en riktig mästare i köket? Efter den här upplevelsen kommer du att komma hem med en hel del hemligheter, tricks och knep, hämtat direkt från den professionella restaurangvärlden.

Ni kommer under kvällen att delas in i tre mindre grupper, där varje grupp ansvarar för en rätt i en trerättersmiddag. En professionell kock kommer att lära er om förberedelser, upplägg och hantering.

Det är ingen tävling – grupperna lagar mat i samma kök och kan därmed mingla och studera varandra. Det du lär dig tar du sedan med dig och kan använda på hemmaplan.

Pris: 1 045 kronor per person

Läs mer

korvkursLär dig göra korv

Korv blir allt mer och mer erkänd som en delikatess. Under den här upplevelsen får du lära dig att göra riktigt fin gourmetkorv. Proffs inom kött och chark kommer att visa vägen och lära dig hur man gör. På så vis kan du alltid äta riktigt fin korv – även därhemma.

Du kommer också att få med dig fina recept hem. Bland annat på fänkålssalsiccia, chorizo och toulouse med vitvin. Priset, 1095 kronor, är för en person och upplevs i Stockholm tillsammans med andra i grupp.

Läs mer

Matlagningskurs för ungdomar

Det finns en nidbild av hur ungdomar äter. Om det inte är snabbnudlar eller annan fryst färdigmat, så köps det mat från närmsta pizzerian istället. Den här nidbilden kan dock med råge brytas med hjälp av den här upplevelsen.

Under kursen kommer du att få lära dig olika grundtekniker inom matlagning. Du kommer även att få lära dig använda olika typer av köksutrustning. Kort sagt kommer du, för 599 kronor, att lämna kursen med den kunskap som krävs för att få en stabil grund i köket.

Kanske är det här första steget mot att bli en mästerkock?

Orter:

  • Stockholm
  • Halmstad
  • Båstad
Läs mer

ayrredaAyurvedisk matlagning

Idag är det tyvärr väldigt lätt att äta ohälsosamt. Kanske har du själv fastnat i fällan några gånger? Under den här upplevelsen kommer du dock att få stenkoll på mat som både är bra för hälsan och för smaklökarna.

Efter en introduktion om Ayurveda kommer du att få göra ett personlighetstest. Det här för att ta reda på vilken kost som passar just dig och din hälsa. Sedan kommer du att få laga en laga en lättsmält ayurvedisk buffé tillsammans med de övriga i gruppen.

Ett perfekt tillfälle att ta steget mot ett hälsosammare liv!

Ort: Stockholm. Pris: 1495 kronor.

Läs mer

 

grillkursGrillkurs

Om man inte själv är mästare vid grillen, är det lätt att avundas den som är det. Om du själv istället vill vara grillmästaren vid nästa fest, är den här kursen allt du behöver. Kunniga instruktörer kommer att avslöja några av sina bästa knep för att göra deltagarna till proffs vid grillen.

Du kommer att få lära dig grilla kött, grönsaker, samt hur man gör en god glaze. Du kommer också att få laga ihop en hel meny. Förutom det här kommer du att få kunskap i hur man använder grillen på mest ekonomiska och effektiva sätt.

Blir du nästa grillkung?

Orter: Stockholm, Halmstad, Båstad. Pris: 799 kronor.,

Läs mer

aktiv matlagningAktiv matlagning

Med den här upplevelsen väntar en helkväll av matlagning med en professionell kock. Efter en presentation kommer du och övriga deltagare att delas in i tre lag, där ett lag har ansvar för varsin rätt i en trerättersmiddag.Förutom praktisk träning, kommer ni att få lära er om teori kring matlagning. Då gruppen är liten kommer kocken att ha mer tid för just dina frågor och undringar.

Lär dig baskunskaper, samtidigt som du upptäcker hemligheter under den här exklusiva och utsökta upplevelsen!

Orter: Stockholm Halmstad, Båstad.

Pris: 990 kronor per person.

Hur länge? Ungefär fyra timmar.

Läs mer