Tre bra recept-appar

Att ha recept i mobilen är så smidigt att det är löjligt. Vi ska gå igenom några riktigt bra appar här, men också vad som kan vara bra att tänka på när mobilen ackompanjerar oss i köket.

Även om köket är en relativt säker mobil-zon, finns risken att man spiller ut något på den, eller att den trillar i golvet. Därför kan det vara värt att man innan matlagningen ser till att mobilen är säkrad med ett Samsung Galaxy S22 Ultra skal för att slippa onödiga skador och förlänga mobilens livslängd.

 

Olika sorters appar

Förr i tiden var en recept-app egentligen bara en digital motsvarighet till ditt receptkartotek. Nu går vi långt tillbaka i tiden. Är du född efter den digitala revolutionen i slutet av 90-talet kanske du inte ens sett ett sådant. Faktum är att de fortfarande finns att köpa och många tycker om retrokänslan i att ha dessa kort. Nackdelen är att de saknar många sinnrika funktioner som moderna appar har, och dessutom lätt blir kladdiga när man hanterar dem.

Moderna appar är mer än bara en samling recept där du skapar favoriter av dem du tycker om. Vissa utgår från dina preferenser och ger dig andra förslag. Andra utgår från vad du har hemma i kyl och skafferi och kommer med förslag utifrån det.

Topp tre recept-appar

Kokaihop

Detta är en app som har många bra och finurliga funktioner. Dess största fördel är att du kan se recensioner från andra användare – vilka uppgår till tusentals. Även recepten är delade av användarna i en stor matlagningscommunity.

 

Green Kitchen

Detta är en recept-app – som namnet avslöjar – fokuserad på vegetariska måltider. Här hittar du recept för alla dagens måltider och recepten är även sparsamma med socker, gluten och mejeriprodukter.

SuperCook

Detta är en av flera appar som är uppbyggd utifrån vad du har hemma i kyl och skafferi och plockar fram de recept som överensstämmer med det. Något som har flera positiva effekter på såväl vår miljö som din egen ekonomi och tid. Genom att använda det du har i kyl och skafferi behöver du inte åka i väg till affären och komplettera. Du får också användning för saker som kanske annars bara stått och blivit gamla. Vilket därmed minskar matsvinnet som blivit en viktig del i de olika miljömålen som satts upp.

Optimera din telefon för matlagning

Som nämnt kan du med ett bra skal på givetvis ha din telefon liggande på köksbänken och följa receptet därifrån. Men vill du arbeta mer säkert och ergonomiskt, kan en hållare som håller upp telefonen vara en bra investering. Dels är den skyddad från eventuellt spill – och att du råkar tappa den i golvet –, dels kan du få den där du ser den bäst och där den är lättast att jobba med.

This entry was posted in Appar.