Håll läsken kall!

Att drycken ska vara kall är lika viktigt som att servera varm mat. Det är klart att man kan fylla kylskåpet med läskburkar – men det är ju snyggare, coolare och smidigare att ha speciella läskkylar. Vi tittar på några alternativ.

Väldigt mycket läsk?

Du har säkert sett de stora kylarna på marknader, på restauranger och i kiosker. Att de kategoriseras och marknadsförs som restaurangkylskåp är inte oväntat med tanke på dess storlek. Ett klassiskt utseende är de som ser ut som en stor tunna där burkarna mycket lätt kan läggas ner. Som kund är det bara att lyfta på locket, ta en läsk och betala.

Men självklart kan dessa modeller även användas för privatbruk. Kanske till bröllopet, festen eller liknande. Eftersom de är relativt dyra att köpa in kan de hyras för enstaka tillfällen.

Ganska mycket läsk?

Med en stark retrotrend är det inte oväntat att flera tillverkare av läskkylar skapar design som lyfter upp de historiska vingslagen. På bilden är läskautomaten Drink-O-Matic från Ginza.

Den kyler läsken, serverar den med ett knapptryck – men framförallt är kylen grymt snygg och retro. Med den klassiska coca-cola röda färgen har man även lyckats fånga läskkänslan i färgvalet. Men självklart kan apparaten även ta emot och leverera annan läsk.

Lägg in 12 läskburkar i apparaten och låt den sedan leverera kall läsk när den behövs som bäst. Eftersom det finns sex val kan man alltså ha sex olika smaker som kan väljas. Denna kan både anslutas till vägguttag och till cigarettuttag.

Extremt mycket läsk?

Det billigaste sättet att servera extremt mycket läsk är att göra det ur en uppblåsbar pool. Men varför göra det ur en klassisk pool när det finns speciella modeller just för detta ändamål.

Partykungen har exempelvis ”Uppblåsbar Palmkyl”. Det är ingen kylfunktion i själva modellen vilket gör att den blir väldigt billig. För under 300 kr får du en uppblåsbar minipool där palmen sträcker sig upp i mitten.

Lägg sedan is i botten, på med burkar, mer is och varva till det är fullt. Enligt produktbeskrivningen ska denna modell rymma ca 40 burkar eller flaskor. Men självklart beror det på hur mycket man staplar. Behövs det fler? Köp till flera uppblåsbara modeller.

Enda nackdelen är att det krävs tillgång till is och att läsken bör säljas, eller ges bort, relativt snabbt. Med en stekhet sol dröjer det inte länge förrän den kylda läsken är ljummen…

Lagom mängd – Minikylskåp

Ett enkelt alternativ är annars att köpa ett minikylskåp. Kylskåp som har mer funktion än att enbart kyla läsk och som är så flexibelt att det går att få med ”lite överallt”.

Många som campar använder minikylskåp för att skapa lite mer kylmöjlighet i husvagnen, husbilen och ibland till och med i tältet. Detta åtminstone om man har tillgång till el. Kan ofta kopplas in till vägguttag eller cigarettuttag.

En klassisk minikyl rymmer ungefär 15-16 burkar. Men det finns även riktigt små modeller som bara rymmer 4-6 burkar.

This entry was posted in Nyheter.