Fortsättning kockskola – kyckling i dragonsås

Kanske har du redan använt kockmössan till den grad att du börjar få slut på inspiration och behöver tips på nya recept. Kanske är det första gången du ska använda dig av den och behöver hjälp att komma igång.

Oavsett är den här snabblagade kycklingen i dragonsås en måltid som passar de flesta tillfällen. Maträtten är god och rolig att laga för de lite mer erfarna kockarna. För de som däremot inte har så många timmar med kockmössan på huvudet, kan det bli en lärorik (och utsökt) utmaning.

Idag använder vi oss av ett recept från receptson.se. Lycka till!

Vad du behöver:

  • 10 champinjoner
  • 4 – 5 kycklingfiléer. Anpassa enkelt antalet filéer till hur många portioner som önskas.
  • 2 msk dragon
  • 1 citron
  • Salt och peppar
  • 1 kycklingbuljong
  • 3 – 4 dl ris. Även det här kan enkelt justeras efter hur många som ska äta.
  • 5 dl créme fraiche
  • Smör för stekningen av svampen

 

Såhär gör du:

Riset kan börja kokas på en gång. På så vis är det klart ungefär samtidigt som kycklingfiléerna. Skär sedan champinjonerna i klyftor och stek dem lätt i en bit smör. De här kan sedan ställas åt sidan, då de ska blandas i kycklingen mot slutet av processen.

Ta sedan en kastrull, en ganska stor, och häll i både créme fraiche och grädden. Blandningen ska sedan kokas upp under omröring. Skär därefter upp filéerna i ganska små bitar och lägg ner i grytan. Häll sedan i buljongen och dragonen.

Sedan låtar du, under omröring, kycklingen koka klart i grytan. Nu återstår det bara att pressa i en halv citron och att lägga i champinjonerna. Glöm dock inte att röra om ordentligt.

Nu är grytan redo att serveras med riset.

 

Smaklig måltid!